Bordo! Izrāde divās daļās

Event image

Bordo! Izrāde divās daļās

21. novembris, piektdiena, plkst. 18.00-20.00

Hanzas Perons

Bordo! Šis vienreizējais vakars būs atzīšanās mīlestībā mūsu mīļajam Bordo … vispirms Dailes teātra aktiera Artura Krūzkopa izpildījumā (un laba bordo kompānijā) piedzīvosim Roalda Dāla stāsta “Garša” (Taste) lasījuma pirmizrādi Latvijā, bet vakariņu otrajā daļā baudīsm Endrū Džeforda un Aigara Norda stāstus kopā ar piecu izcilu Latvijas šefpavāru radītajām piecu kārtu vakariņām un cēliem vīniem!

€179, vietu skaits ierobežots

Visi zin’, ka Roalda Dāla (Roald Dahl) stāsti pasaules slavu izpelnījušies, pateicoties “Čārlija un šokolādes fabrikas” un “Lieliskā Lapsas kunga” ekranizācijām – filmām un multenēm! Bet ne visi zin’, ka Dāls, būdams gardēdis un vīna baudītājs, radījis arī virkni stāstiņu pieaugušajiem, tai skaitā par vīnu un iedzeršanu.

Stāstu krājumā “The Best of Roald Dahl” uzdūrāmies “Taste”, neticamam un visiem gardēžiem pilnīgi obligātam stāstiņam par veco labo bordo, Francijas cēlāko vīnu.

“Taste” ir Roalda Dāla mīlas dziesma bordo un citām cilvēciskām vājībām, un darbs mums iepatikās tik ļoti, ka esam iegādājušies “Taste” tulkošanas un publicēšanas tiesības Latvijā, kā arī vienojušies, ka Riga Wine & Champagne festivālā “Garšu” varam izrādīt mūsu vīnmīļu publikai.

Roalda Dāla literāri gastronomisko darbu “Garša” speciāli festivālam latviešu mēlē tulkojis Aigars Nords, lai Artura Krūzkopa izpildījumā to Latvijā pirmoreiz prezentētu kopā ar piecu kārtu vakariņām un cēliem bordo vīniem! Bonusā – Aigara Norda un Endrū Džeforda bordo un Francijas stāsti! Šajās vakariņās tiekamies 21. novembrī Hanzas Peronā!

“Es biju patiesi pārsteigts, pirmoreiz iepazīstot Roalda Dāla stāstu “Garša”, ko nu pirmo reizi izrādīsim īpašās vakariņās Hanzas Peronā.. Man šķiet, ka stāsts ir ļoti asprātīgs. Man vissvarīgākais, lasot jebkuru lugu, ir vai es to izjūtu gan miesiski, gan emocionāli. Lasot “Garšu”, es tiešām sajutu, kā manas garšas kārpiņas pamostas”, komentē Arturs Krūzkops, Dailes teātra aktieris un “Garšas” stāstnieks.

Dāla “Garšas” pirmizrādi kombinēsim ar cēlākajām Bordo vīnu vakariņām, kādas Latvijā jebkad piedzīvotas. Ar izciliem bordo Jūs cienāsim pēc stāsta “Garša” motīviem, Bordo stāstus piemeklēs Endrū Džefords un Aigars Nords, bet maltīti piecās kārtās servēs pieci izcili Latvijas restorāni-šefpavāri.


Pag’, kas ta te īsti notiks?

Bordo! Vakars divās daļās:

  • 1. daļa. Roalda Dāla darba “Taste” lasījuma pirmizrāde Latvijā Dailes teātra aktiera Artura Krūzkopa izpildījumā. Par ko ir ir stāsts “Garšā”? Tas ir absolūti aizraujošs stāsts, kas ietver gandrīz kriminālu scēnu pie vakariņu galda un galvenajā lomā ir bordo! Ārvalstu viesiem būs pieejams stāsta oriģināls angļu valodā vai titri uz ekrāna. Lasījumu piedzīvosim laba bordo kompānijā, protams.
  • 2. daļa. Vakariņas pēc Roalda Dāla “Taste” motīviem ar Endrū Džeforda un Aigara Norda stāstiem angļu valodā. Servēsim vakariņas piecās kartās, kurām klāt kombinēsim Šampaņu, Mozeli, kā arī virkni cēlu Bordo reģiona vīnu.

Par piecu kārtu vakariņām rūpēsies Latvijas mīlētākie restorāni:

  • Ēriks Dreibants, Juris Dukaļskis un Pavāru māja,
  • Māris Jansons un Kest,
  • Kristaps Sīlis un John,
  • Artūrs Trinkuns un Barents,
  • Sergejs Šiporovs un Snatch.

Īsumā par vakaru:

  • 📍 Kur: Hanzas Perons
  • 📅 Kad: 21. novembrī
  • 🍽 Ēdienkarte: Sk. detalizēto ēdienkarti zemāk
  • 🥂 Vīni: Šampaņa, Mozelis un izcili Bordo; pilnais saraksts zemāk
  • 🎫 Biļetes: €179, vietu skaits ierobežots

Ko liksim galdā Bordo vakariņās?

Kest | Uzkodas

Champagne Henriot Blanc de Blancs, Jéroboam (Base 2009, Dg. 01/23)

Barents | I kārta

Reņģe jūraszāļu tempurā, vistas tauku holandes mērce, čipotle, marinēti kāposti

2020 Eva Fricke Riesling Lorchhäuser Seligmacher, Rheingau, Germany

Pavāru māja | II kārta

Burtnieku ezera zandarts, marinēts fenhelis, jūras zāles un kūpināta tunča mērce

2022 Fritz Haag Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spätlese, Mosel, Germany

Roalda Dāla “Garša” pirmizrāde

Lasījums Artura Krūzkopa izpildījumā.

Izrādes laikā – Château Branaire-Ducru, Saint Julien no “izcila ražas gada” – aicināsim Jūs atminēt no kura?!

Snatch | III kārta

Rizoto ar karamelizētām baravikām

  • 2004 Château Le Gay, Pomerol
  • 2004 Château Haut-Bailly, Pessac-Léognan
  • 2022 Château Le Rey ‘Les Rocheuses’, Castillon Côtes de Bordeaux
  • 2018 Château Ferriere, Margaux

John Restaurant | IV kārta

Latvijā audzēta bioloģiskā pīle, burkāns un ābols

  • 2016 Château Clerc Milon, Pauillac, Magnum
  • 2010 Château Beychevelle, Saint-Julien
  • 2008 Château Pichon Longueville Comtesse de Lalande, Pauillac
  • 1998 Pavillon Rouge du Château Margaux, Margaux

Kest | V kārta

Greipfrūta un vaniļas bezē, citrusaugļu simfonija, sarkano apelsīnu gēls, lazdu rieksti

Izcils deserta vīns – vēl paturēsim noslēpumā, lai vakara kulminācijā varētu jūs pārsteigt!


Vakariņas "Bordo! Izrāde divās daļās" ir daļa no TOP 100 Wines + Chefs

Pieraksties jaunumiem!