Vēsture
Vasara 2021


Burbuļu parāde Mākslas akadēmijā
2021. gada augustā Burbuļu parāde atkal norisinājās Latvijas Mākslas Akadēmijas viesmīlīgajās telpās. Apmeklētājiem bija iespēja nogaršot vairāk nekā 100 šampaniešu un dzirkstošo vīnu, kā arī Latvijas sidru izlasi. Parādes ietvaros piedzīvojām Aigara Norda grāmatas «Vīns un Nords» pirmizrādi, kā arī vadošo vīnziņu meistarklases sadarbībā ar Electrolux. Vīnziņi šoreiz prezentēja gan single-vineyard šampaniešus (Philipponnat Clos des Goisses, Vilmart, A.R. Lenoble), gan vēlu degorģētos šampaniešus (Jacquesson D.T.), gan arī retumus no Collard-Picard pagrabu dzīlēm. Par mūziku gādāja Toms Grēviņš un Kārļa Vanaga džeza trio.
Randiņš ar vīnu Hanzas Peronā
Pasākums, kuru pazīstam kā gadskārtējo «Top 100 Wines + Chefs» parādi, šoreiz priecēja ne tikai ar zelta un sudraba dzirkstošajiem, baltajiem un sarkanvīniem, bet arī labākajiem Baltijas sidriem, «Barents» gardumiem, izklaidējošām meistarklasēm, Rīgas kaislīgāko vīnmīļu publiku, kā arī Toma Grēviņa platēm un dzīvo mūziku Aijas Vītoliņas un džentulmeņi izpildījumā.
Pavasaris & vasara 2020






Burbuļu parāde 2020
Burbuļu parāde pirmo reizi notika vasaras pašā plaukumā. Atklājām, ka Mākslas akadēmijas pagalms un dārzs ir romantiska un burbuļu baudīšanai kā radīta norises vieta pašā Rīgas centrā, kur Burbuļu parādes – Baltijā vērienīgākās šampaniešu degustācijas – laikā devām iespēju vīnmīļiem iepazīt un nobaudīt vairāk nekā 100 izcilākos šampaniešus un vairāk nekā 50 dzirkstošos vīnus.
Par to, ka šampanietis un rotas ir labākie precinieki, šajā Burbuļu parādē varēja pārliecināties, pateicoties mūsu draugiem Grenardi, kas bija sagādājuši vērtīgas pārsteiguma balvas loterijā ar dimantiem, pērlēm un citiem dārgakmeņiem. Savukārt restorāna «Barents» komanda, šefpavāra Ivana Šmigareva vadībā, un Māra Jansona vadītā «Kest» komanda rūpējās par šampanietim piemērotiem gardumiem. Meistarklasēs pārliecinājāmies par to, ka šampanieši lielformāta pudelēs performē labāk kopā ar Aigaru Nordu baudot šampanieti no magnumiem (1.5 litri) un džeroboumiem (3 litri). Iepazinām vīna bārs Vieta izcilo šampaniešu kolekciju Arņa Kalvišķa vadībā, izzinot divus lieliskus zemnieku darinājumus un atklājot, kas jauns Šampaņā.
Baltā Burgundija profesionāļiem Džaspera Morisa vadībā
Džaspera Morisa (Jasper Morris), Burgundijas bībeles «Inside Burgundy» autora un viena no pasaules vadošajiem Burgundijas ekspertiem, vadībā un sadarbībā ar Latvijas Vīnziņu asociāciju šoreiz padziļināti iepazinām baltās burgundietes – no Šablī līdz Makonai, no Merso līdz Puliņī, no Kortonas līdz Monrašē.
Meistarklases vīni: 2014 Domaine A&P de Villaine, Bouzeron Aligote, Côte Challonaise; 2016 Heritiers du Comte Lafon Clos de la Crochette Chardonnay, Mâcon; 2017 Domaine La Soufrandise, Pouilly-Fuissé; 2018 Patrick Piuze Chablis Terroir de Courgis; 2014 CHRISTIAN MOREAU Père & Fils Chablis Premier Cru Vaillon; 2015 William Fevre Chablis Grand Cru Bougros Côte Bouguerots; 2017 Domaine Jean Charton St Aubin Premier Cru Murgers des Dents de Chien; 2015 Domaine des Comtes Lafon Meursault Clos de la Barre; 2017 Ramonet Chassagne Montrachet Premier Cru Le Clos Du Cailleret; 2017 Sauzet Puligny-Montrachet Premier Cru Combettes; 2014 Vincent Girardin Bienvenues-Batard-Montrachet Grand Cru; 2005 Bonneau du Martray Corton-Charlemagne Grand Cru.
Baltic Wine Forum & Awards in association with Cross Keys Gin
Par spīti Covid-19 ārkārtējai situācijai, pirmā virtuālā Baltic Wine List Awards 2020 in association with Cross Key Gin ceremonija aprīlī notika tik un tā! Starptautiska žūrija ASI Pasaules vīnziņu čempiona Marka Almerta vadībā konkursa Baltic Wine List Awards ietvaros apbalvoja vīnmīļiem draudzīgākos Baltijas valstu, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas restorānus. Konkursu sadarbībā ar Cross Keys Gin jau trešo gadu veidoja Baltijā un pasaulē atzītu vīna profesionāļu komanda, lai piesaistītu publikas uzmanību restorāniem un bāriem ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu un stimulētu vīna kultūras veidošanos.
Konkursā kopumā tika vērtēts četrdesmit divu Baltijas, Baltkrievijas un Sanktpēterburgas vadošo restorānu, vīna bāru, un viesnīcu restorānu vīna piedāvājums jeb vīna kartes.
Priecē, ka tieši Rīgas restorāni un bāri konkursa augstāko vērtējumu – 3 zvaigznes – izpelnījušies visvairāk, izcīnot sešus no desmit "3 zvaigžņu" vērtējumiem.
Kā garšo zelts jeb Meursault vakariņas Džaspera Morisa kompānijā
Džaspera Morisa, viena no pasaules vadošajiem Burgundijas autoriem, vadībā šajās vakariņās iepazinām virkni izcilu Merso baltvīnu, kas tapuši vadošo zemnieku un namu paspārnē no slaveniem un ne tik slaveniem Merso dārziem, jaunībā un briedumā.
Vakariņu vīni: VILLAGE MEURSAULT: 2015 Antoine Jobard Meursault En la Barre; 2014 Comtes Lafon Meursault Clos de la Barre; 2010 Jean-Marc Roulot Meursault Tillets; 2013 Jean-Marc Roulot Meursault Les Tessons Clos de Mon Plaisir.
CHARMES VS. PERRIERES: 2014 Bouchard Père & Fils Meursault Charmes; 2014 Bouchard Père & Fils Meursault Perrieres; 2009 Comtes Lafon Meursault Charmes; 2009 Comtes Lafon Meursault Perrieres.
GENEVRIÈRES & FRIENDS: 2012 Michel Bouzereau Meursault Genevrières; 2002 François Mikulski Meursault Genevrières; 1995 François Jobard Meursault Genevrières; 2010 Francois Mikulski Meursault Caillerets Rouge.
Burgundijas dzīres jeb La Paulée de Riga Džaspera Morisa kompānijā
Džaspera Morisa, leģendārā Burgundijas autora, kompānijā Rīgā baudījām jau otrās Burgundijas dzīres. Iedvesmojoties no leģendārajām La Paulée de Meursault ražas noslēguma pusdienas Merso ciemā Burgundijā, kuru tradīciju 1923. gadā aizsāka izcilā vīndara Dominika Lafona (Domaine Comtes Lafon) vecvectēvs Žils Lafons (Jules Lafon), mākslas un visa skaistā mīļotājs, kaislīgs kolekcionārs, Merso ciema mērs. Arī mēs iedvesmojoties no tagad jau kulta notikuma un kvēlāko Burgundijas fanu salidojuma, aicinājām viesus ņemt līdzi savu mīļāko burgundieša pudeli un «Vincentā» līksmojām vēl krietni pēc pusnakts.
Vakariņu 1. daļas vīni: 2017 Charles Audoin Marsannay Rosé (Noble Wine); 2018 Philippe Colin Chassagne-Montrachet (Noble Wine); 2017 Bouchard Père et Fils Meursault Gouttes d’Or Premier Cru (Balmerk); 2016 Philippe Colin Chevalier-Montrachet Grand Cru (Noble Wine); 2015 Bouchard Père et Fils Beaune Grèves Vigne de l'Enfant Jésus Premier Cru (Balmerk); 2015 Tollot-Beaut Corton Grand Cru (Noble Wine); 2008 Tortochot Charmes-Chambertin Grand Cru (Noble Wine).
Simts un viena burgundiete
Lai vīnmīļiem palīdzētu labāk orientēties vienā no pasaules gardākajiem vīna reģioniem, aizsākām jaunu tradīciju «Simts un viena Burgundiete» jeb degustāciju ar iespēju noņemt provi simts un vienai dažādai burgundietei. Jau ierastajā walk-around parādes formātā devām iespēju izbaudīt un iepazīt Džaspera Morisa, viena no pasaules vadošajiem Burgundijas autoriem, atlasītas Latvijas tirgū pieejamās labākās simts un vienu burgundieti. Starp 101 dažādiem baltvīniem un sarkanvīniem tieši 101 viesim pieejams bija viss Burgundijas spektrs – no vienkāršākajiem ciema vīniem līdz Grand Cru jeb augstākajai raudzei. No visdažādākiem dārziem un ciemiem – no Šablī līdz Makonai, no Merso līdz Puliņī un Kortonai, no Ževrē-Šambertānas līdz Volnē un Pomārai.
Rudens 2019

Fine & Mature with Michael Schuster
Neliela pasēdēšana Maikla Šustera, mūsu drauga un viena no pasaules vadošajiem vīna ekspertiem, kompānijā. Viesus lūdzām paķeriet līdzi pudelīti pilnbriedā, kuru viņi jau sen sapņoja nokopt, bet mēs sagādājām Maikla stāstus, kaislīgāko vīnmīļu kompāniju, Barents šefpavāra Ivana Šmigareva virtuves labumus, kā arī pārīti pārsteigumu no Barents galvenā vīnziņa Kaspara Reitupa - Baltijas labākā un pasaules 23.vadošā vīnziņa - veidotās vīnu kartes (šampanieti Laherte Frères "Les Grande Crayères" Blanc de Blancs Extra Brut 2014 aperitīvā un Austrijas leģendu 1990. gada Nikolaihof Riesling "Vom Stein" Federspiel, Wachau).
Pavasaris 2019





Champagne Gala Dinner by Electrolux '19
Festivāla noslēdzošās šampanieša vakariņas izcilu Šampaņas vīndaru - Fransisa Tribo (Champagne Lallier) un Paskāla Agrapāra (Champagne Agrapart), un Pītera Liema, viena no pasaules atzītākajiem šampanieša ekspertiem, kā arī Rīgas kaislīgāko šampaniešmīļu kompānijā. Vakariņās prezentējām virkni skaistu šampaniešu, bet šefpavāra lomā iejutās viens no Latvijas talantīgākajiem šefpavāriem Ivans Šmigarevs (Barents), bet viesus, kā jau ierasts uz festivāla Gala Dinner, aicinājām līdzi ņemt savus mīļākos šampaniešus. Vakariņu 1. daļas īpašie šampanieši: 2010 Bérêche & Fils Le Cran Premier Cru, 2008 Agrapart & Fils Mineral Grand Cru Blanc de Blancs, 2002 Lalllier Memory Collection MAGNUM, 2010 Robert Moncuit Vozémieux Grand Cru Blanc de Blancs MAGNUM, MV 12 Henri Giraud Aÿ Grand Cru Fût de Chêne Brut MAGNUM, 2008 Cristal Louis Roederer, 2008 Dom Pérignon Chef de Cave Legacy Edition.
Randiņš ar Venēru. Īpašie viesi Paskāls Agrapārs un Pīters Liems
Venēra jeb Vénus, Paskāla Agrapāra (Champagne Agrapart) izsmalcinātākais šampanietis, ir viens no mūsdienu Šampaņas spīdekļiem. Ekskluzīvā 8. marta "randiņā ar Venēru" baudījām septiņus Venēras ražas gadus (2002, 2004, 2006, 2007, 2008, 2009, 2012) vīndara un īpašnieka Paskāla Agrapāra un Pītera Liema kompānijā, kā arī vakara izskaņā provi noņēmām vēl pārītim izcilu Agrapart šampaniešu (2000 Agrapart Millésime Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut; 1995 Agrapart Millésime Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut; 1976 Agrapart Millésime Blanc de Blancs Grand Cru Extra Brut).
From Champagne with Love! Curated by Peter Liem
Ducim vadošu Šampaņas vīndaru lūdzām no pagrabiem izzvejot šo to īpašu par godu Riga Wine & Champagne atklāšanas vakariņām – kādu retu un ar mīlestību izauklētu pudelīti! Kopā ar viena no vadošo Šampaņas eksperta - Pītera Liema - stāstiem baudījām: Champagne Veuve Fourny Clos Faubourg Notre Dame 2009, Champagne Jacquesson Dizy Corne Bautray 2004, Champagne Pierre Péters Esprit 2002, Champagne Diebolt-Vallois Fleur de Passion 1999, Champagne Chartogne-Taillet Les Barres 2012, Champagne Jérôme Prévost Les Béguines 2009, Champagne Vilmart Coeur de Cuvée 2002, Champagne Gaston Chiquet Blanc de Blancs d’Aÿ MAGNUM 1988, Champagne Drappier Grande Sendrée 1989, Champagne Philipponnat Clos des Goisses 1996, Champagne Bérêche Campania Remensis 2010, Champagne Roederer Cristal Rosé 1988.
Baltic Wine Forum & Awards in association with Cross Keys Gin '19
Jau otrais vīna nozares saiets Baltijā ar Eiropas un Baltijas vadošo vīnziņu veiksmes un pieredzes stāstiem: slavenā Londonas vīna bāra Sager + Wilde dibinātājs Maikls Sāgers (Lielbritānija), pasaules vadošā Itālijas vīnu autoritāte Ians D'Agata (Itālija, Vinous), Ronans Seiburns (Court of Master Sommelier globālās programmas vadītājs un Pall Mall 67 vīnu programmas direktors), 2017. gada Eiropas čempions un resorāna Vincenta vadītājs Raimonds Tomsons, Piotr Pietras MS (HIDE, London, #2 Sommelier Eiropā, 2017) un Kristjan Peaske (Baltijas vīnziņu čempions, restorānu īpašnieks), bija tikai daži no spilgtākajiem saieta dalībniekiem.
Audi Burbuļu parāde 2019
Šampanietis jau otro reizi viesojās Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, lai Audi Burbuļu parādes – Baltijā vērienīgākās šampaniešu degustācijas – laikā dotu iespēju iepazīt un nobaudīt vairāk nekā 100 izcilākos šampaniešus un vairāk nekā 50 dzirkstošos vīnus Latvijas vadošo vīnziņu un Šampaņas vīndaru kompānijā.
2019. gada Audi Burbuļu parādes īpašie viesi - Paskāls Agrapārs no Champagne Agrapart, Fransis Tribo no Champagne Lallier, Nikolā Majārs no Champagne Nicolas Maillart, Katrīna Kjurī no Champagne Piper-Heidsieck, kā arī Andrea Bermonds no Gancia. Savukārt vietējos vīnziņus pārstāvēja Mārtiņš Pīlēns un Modernista šampanieša skola, Jānis Volkinšteins no Vietas ar Neganto burbuļu meistarklasi, kā arī Aigars Nords ar lekciju-degustāciju par to, kā šampanieti baudīja 20-30. gadu Rīgā.
Pavasaris 2018







Pasaules Sabrage Rekords
Latvija var, vai ne? Noslēdzoties Audi Burbuļu parādei pirmoreiz Latvijas vēsturē piedzīvojām Pasaules sabrage rekordu – 71 šampanieša pudeles atvēršanu ar zobenu vienas minūtes laikā Eiropas labākā vīnziņa Raimonda Tomsona izpildījumā. Bravo!
Leģenda vēsta, ka šampanieti ar pompu atvērt, pudeles kakliņu nošķeļot ar zobenu, franču kavalēristi pirmoreiz iemācījušies Napoleona karu laikā Kliko kunga atraitnes (leģendārās Veuve Clicquot saimnieces) pagalmā. Savukārt Audi Burbuļu parādes pagalmā Raimonds Tomsons nošķēla Champagne Palmer & Co, Champagne Domaine Dhondt-Grellet, Champagne Legras & Haas, Champagne Mailly Grand Cru, Champagne Henriot, Champagne Pommery un Champagne Charles De Cazanove.
Audi Burbuļu parāde Mākslas muzejā
Audi Burbuļu parāde, Baltijā vērienīgākā šampaniešu degustācija, 2018.gadā pirmoreiz notika Nacionālajā Mākslas muzejā!
Īpašie viesi: Pīters Liems (viens no pasaules atzītākajiem šampanieša ekspertiem, grāmatu autors, www.champagneguide.net izveidotājs, festivāla La Fete du Champagne dibinātājs ASV), Laurent Champs (Champagne Vilmart īpašnieks un vīndaris) , Adrien Dhondt (Champagne Dhondt-Grellet līdzīpašnieks un vīndaris, titula Šampaņas Gada zemnieks 2017 ieguvējs), Gilles de la Bassetiere (Champagne de Venoge prezidents), Christophe Constant (Champagne Paul Bara vīndaris), Frederic Panaiotis (Champagne Ruinart vīndaris), Sébastien Legolvet (Champagne Henri Giraud vīndaris) un Jean-Emmanuel Bonnaire (Champagne Bonnaire īpašnieks).
Champagne Gala Dinner Vincentā
Vakariņas Vincentā Šampaņas vīndaru, Pītera Liema, viena no pasaules atzītākajiem šampanieša ekspertiem, kā arī Rīgas kaislīgāko šampaniešmīļu kompānijā. Prezentējām virkni skaistu šampaniešu pašu vīndaru klātbūtnē, kā arī viesus aicinājām ierasties ar saviem mīļākajiem šampaniešiem.
Vakara pirmās daļas highlights: 2008 Paul Bara MAGNUM, 2005 Legras & Haas Blanc de Blancs Chouilly Grand Cru MAGNUM, 2013 Dhondt – Grellet Blanc de Blancs Grand Cru Cramant Le Bateau, 2008 Vilmart Coeur de Cuvée MAGNUM, Henri Giraud Aÿ Grand Cru Fût de Chêne MV 10 Brut MAGNUM, 2006 Dom Ruinart Blanc de Blancs, 1995 De Venoge Louis XV!
Baltic Wine List Awards 2018
Baltic Wine List Awards sadarbībā ar Amber Beverage Group pirmoreiz noskaidrojām un paziņojām restorānus, bārus, viesnīcas ar izcilākajām, aizraujošakājām un vīnmīļiem pārsteidzošākajām vīnu kartēm. Konkursā pārliecinoši uzvarēja Latvijas restorāni un vīna bāri, Rīgas vadošajiem restorāniem iegūstot žūrijas balvas. Konkursa žūrija, kuras sastāvā ietilpa Baltijā, Eiropā un pasaulē atzīti vīna profesionāļi, restorānus, bārus un viesnīcas ar labāko vīna piedāvājumu noskaidroja, lai piesaistītu publikas uzmanību vietām ar pārdomātu, uz klientiem vērstu vīna piedāvājumu, stimulētu vīna apkalpošanas kultūras veidošanos, kā arī uzsvērtu vīna un vīnziņu nozīmi restorānu atraktivitātes un rentabilitātes celšanā.
Baltic Wine List Awards organizējām sadarbībā ar Amber Beverage Group un vadošajiem Baltijas un Eiropas vīnziņiem.
Baltic Wine Forum «WINE + MONEY»
Pirmais vīna nozares saiets Baltijā ar Eiropas un Baltijas vadošo vīnziņu veiksmes un pieredzes stāstiem: Noble Rot dibinātājs MW Marks Endrūss, Eiropas čempions un Vincenta vadītājs Raimonds Tomsons bija tikai daži no spilgtākajiem saieta dalībniekiem.
Foruma runātāji: Aigars Nords (Riga Wine & Champagne), Mark Andrew MW (Noble Rot), Peter Liem (champagneguide.net), Raimonds Tomsons(Vincents, European Somm Champion), Billy Wagner (Nobelhart & Schmutzig), Kristjan Peäske (Leib & Umami), Santa Zāmuele (Magnum bar), Arminas Darasevičius (Time, Dine, Rise, wine bar SOMM, President of Lithuanian Sommelier Association).
Champagne meets Art by Electrolux
Atzīmējot 8. martu, kopā ar šampanieti šajās vakariņās dzirkstīja vairākas Latvijā atzītas mākslinieces, kuru vārdi komentārus neprasa. Šampaniešus vakariņām izraudzījās Elita Patmalniece, Frančeska Kirke, Helēna Heinrihsone un Vineta Kaulača, sadarbojoties ar Latvijas kaislīgākajiem šampanieša pazinējiem – Jāni Volkinšteinu, Mārtiņu Pīlēnu, Santu Zāmueli, Ronaldu Pētersonu un Aigaru Nordu. Sadarbībā ar Electrolux!
Daži highlights: Henriot Blanc de Blancs, Dosnon Alliae Brut Nature, 2007 Michel Loriot Apollonis Les Sources du Flagot, 2010 Laurent Benard Extra Brut, 2007 Gosset Celebris Rosé, 2008 Palmer & Co, 1982 Bonnaire Grand Cru Cramant, NV Henri Giraud Code Noir Blanc de Noirs Aÿ, 2006 De Venoge Louis XV, 2004 Boizel Grand Vintage Brut.
Vakars ar Krusttēvu Selosse
Šaurās šampaniešmīļu aprindās plaši pazīstamais Anselms Seloss ir kulta šampaniešu meistars. Reģiona ietekmīgākais zemnieks. Krusttēvs. Kāpēc gan lai festivāla septīto sezonu neatklātu ar viņa šampaniešiem? Vakaru sākām ar Rosé, noņēmām provi visiem sešiem Selosa single-vineyard šampaniešiem, nobaudot arī ultra-retos Cramant Chemin des Châlons un Avize Les Chantereines šampaniešus. Substance, kuru solera sistēmā Seloss auklē kopš 1986. gada, preparējām gan salīdzinoši svaigu, gan briedumā. Un nobeigumā? Spoku vīns jeb paša Krustēva brūvētais stiprais Il Était Une Fois. Boom!
Pavasaris 2017





Magnumi pret pudelēm PĪTERA LIEMA kompānijā
Pasaules viena no vadošo šampaniešu eksperta Pītera Liema kompānijā Vincentā vaļā atrāvām virkni augstākās raudzes šampaniešu magnumos un pudelēs. Katra šampanieša magnumu un pudeli servējām blakus un aklajā, lai magnuma un pudeles dueļa uzvarētāju noteiktu maksimāli objektīvi. Kā jau paredzējām, magnumi bija parāki visos pāros, bet vakara naglas izrādījās 1976 Dom Pérignon magnumā, 1996 Henriot Cuvée des Enchanteleurs magnumā un 1998 Clos des Goisses Philipponnat, kas trešo vietu dalīja ar 2002 Bollinger magnumā. Vakara šampanieši pudelēs un magnumos: Jacquesson 735 D.T.; 2002 Bollinger Grande Année; 1998 Clos des Goisses Philipponnat; 1996 Henriot Cuvée des Enchanteleurs; 1983 Dom Pérignon; 1976 Dom Pérignon.
Latvijas sabrage rekorda mēģinājums
Audi Burbuļu parādes pagalmā jeb Riga Wine & Champagne festivāla norises vietas Bibliotēka No1 Restorāna priekšā, šampanieša atvēršanas mākslu ar zobenu jeb sabrage demonstrēja pasaulē septītais labākais vīnzinis Raimonds Tomsons. Skatītāji šovu vēroja no restorāna de Venoge terases. Raimondam de Venoge 40 pudeļu elegantai atvēršanai ar zobenu bija vajadzīgas tikai nieka 52 sekundes.
«EAT DRINK VOTE» by Electrolux
Vīna un ēdiena «precināšanas» paraugstunda jeb populārākās festivāla vakariņas ar 5 ēdieniem, 10 izmeklētiem vīniem, septīto labāko pasaules vīnzini Raimondu Tomsonu (restorāns Vincents) un festivāla dibinātāju Aigaru Nordu konsultantu lomā un šefpavāru Māri Jansonu galvenajā lomā. Sadarbībā ar Electrolux Latvija. Vakariņu vīni: Champagne Henriot Blanc de Blancs NV, Champagne de Venoge Blanc de Noirs NV, 2015 Schloss Gobelsburg Riesling Gaisberg, 2010 Szepsy Haznos Furmint, 2009 Oliviero Toscani OT Toscana IGT, 2007 La Chapelle de la Mission Haut-Brion, 2007 La Rioja Alta, Viña Ardanza Reserva, 2004 J.J. Prüm Wehlener Sonnenuhr Auslese, 2012 Klein Constantia Vin de Constance MAGNUM.
Audi burbuļu parāde 2017
«Audi Burbuļu parāde», kas Riga Wine & Champagne festivāla ietvaros notika jau piekto gadu, apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai piedāvāja 90 šampaniešus (Champagne) un 56 augstākās kvalitātes dzirkstošos vīnus (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.). Festivāla spožākās zvaigznes bija «Šampaņas Gada vīndaris» Lorāns Frenē no Champagne Henriot, Rodolfs Pīters no Champagne Pierre Péters, Sofija Kutēna no Champagne Piper-Heidsieck, kā arī Pīters Liems, Louis Roederer balvas laureāts un viens no atzītākajiem pasaules šampanieša ekspertiem, Andreass Larsons, bijušais pasaules vīnziņu čempions (Signature Wines īpašais viesis) un Raimonds Tomsons (Vincents), pasaules 7.labākais vīnzinis.
Champagne Gala Dinner
Festivāla noslēdzošās vakariņas ar īpašiem viesiem: Lorāns Frenē (Laurent Fresnet), Champagne Henriot vīndaris jeb chef de cave kopš 2006. gada, titula Šampaņas gada vīndaris ieguvējs 2015. un 2016. gadā. Rodolfs Pīters (Rodolphe Péters), Šampaņas šardonē sirds – Menilas ciema – zemnieks, Champagne Pierre Péters īpašnieks un chef de cave, ģimenes biznesu vada sestajā paaudzē, šampaniešmīļu aprindās iemantojis kulta statusu. Sofī Kutēna (Sophie Kutten) Champagne Piper-Heidsieck starptautiskā zīmola vēstnese ar vairāk nekā desmit gadu pieredzi darbā Eiropas tirgos. Vakariņu šefpavārs: Māris Jansons. Highlights: Pierre Péters Cuvée Spéciale Les Chétillons 1999 MAGNUM, Piper-Heidsieck RARE 1998 MAGNUM, Henriot Cuvée des Enchanteleurs 1999 MAGNUM.
Pavasaris 2016



Champagne Gala Dinner
Spožākā vakariņu zvaigzne bija Pjērs Emanuēls Tetanžē (Pierre-Emmanuel Taittinger) - šampaniešu nama Champagne Taittinger īpašnieks un ģimenes galva, kā arī viens no Šampaņas mīlētākajiem vēstnešiem, šampanieša šarma, veiksmes un panākumu iemiesojums. Īpašie viesi: Francis Tribaut (Champagne Lallier īpašnieks), Eric Calzolari (Champagne Billecart-Salmon) un Pīters Liems (champagneguide.net un Ņujorkas La Fete du Champagne organizators). Vakariņu pirmās daļas šampanieši: 2008 Champagne Lallier Grand Cru Millésimé; 1999 Champagne Lallier Grand Cru Millésimé, 2002 Champagne Lallier Grand Cru Millésimé MAGNUM, NV Taittinger Prelude Grands Crus Brut, 2008 Taittinger Brut Millésimé, 2006 Taittinger Comtes de Champagne Blanc de Blancs Brut, NV Billecart-Salmon Brut Réserve, NV Billecart-Salmon Brut Rosé, NV Billecart Salmon Brut Blanc De Blancs Grand Cru NV.
Lielā Burbuļu parāde
"Lielā Burbuļu parāde", kas Riga Wine & Champagne festivāla ietvaros notika jau ceturto gadu, apmeklētājiem degustēšanai, malkošanai un baudīšanai piedāvāja 140 šampaniešus (Champagne) un augstākās kvalitātes dzirkstošos vīnus (Cremant, Franciacorta, Cava, Prosecco u.c.).
EAT DRINK VOTE by Electrolux
Lai profesionālu someljēru viedokli «atšķaidītu» ar «parasto» vīnmīļu garšu redzējumu, Māra Jansona vakariņās vīna un ēdiena «precību» konsultantu lomā iejusties tika aicināti gan Baltijas vadošie vīnziņi – Raimonds Tomsons (Vincents), Gints Sniedze (Moet Hennessy vēstnieks Latvijā, PRIKE), Ronalds Pētersons (Noble Wine), gan trīs šarmantas dāmas – Santa Zāmuele (vīna un šampaniešmīle, žurnāla «Signature» izdevēja), Signe Meirāne («Četras Sezonas» redaktore un izdevēja) un Marina Dianova («Titanium» redaktore un izdevēja). Vakariņu vīni: NV Champagne Charles Dufour La Chevêtrée Blanc de Blancs Brut Nature À Landreville (Champagne, Francija); 2014 Reyneke Organic Chenin Blanc (Stellenbosch, Dienvidāfrika); 2008 Schloss Gobelsburg Gruner Veltliner Steinsetz Kamptal Reserve (Kamptal, Austrija), NV Champagne Diebolt Vallois Rose (Champagne, Francija); 2003 Bressan Merlot (Friuli, Itālija); 1998 Oddero Mondoca di Bussia Soprano MAGNUM (Barolo, Itālija), 2009 Cloudy Bay Late Harvest Riesling (Marlborough, Jaunzēlande), NV Gramona Gran Cuvee de Postre Dulce (Penedès, Spānija), 2012 Planeta Passito di Noto DOC (Sicilia, Itālija).