Šampaņas dzīres ar Pīteru Liemu

Event image

Šampaņas dzīres ar Pīteru Liemu

3. marts, piektdiena, plkst. 18.30-23.00

Restorāns BARENTS

Lūgums rezervēt vietu, rakstot aira.leite@necom.lv. Vietu skaits ļoti ierobežots.

EUR 249

Kāpēc gan lai mēs neuzdzīrotu Pītera Liema (Peter Liem), viena no pasaules vadošajiem šampanieša apskatniekiem, kompānijā? Unikālā šampanieša vakara gaitā nogaršosim virkni Šampaņas izcilnieku un retumu no dažādiem reģiona nostūriem, šķetinot Šampaņas unikālā teruā labirintus, ļaujoties Pītera Liema stāstiem, un baudot Barents šefpavāru ēdienu maģiju.


Vakariņās servēsim ikoniskus lielo Šampaņas namu un zemnieku šampaniešus – 2012. gada Philipponnat Clos des Goisses, kuru Šarls Filiponā uzskata par visu laiku labāko Klodeguāzu,  reto 2004. gada Geoffroy Terre magnumā, kurš no Žofruā pagrabiem uz Rīgu atceļojis jau pirms kovid-ēras, 2008. gada Paul Bara Comtesse Marie de France jeb 100% pinonuār izcilnieku no Bouzy ciema un virkni citu pārsteigumu, par kuriem ziņosim drīzumā. Aperitīvā - Collard-Picard Dom Picard Blanc de Blancs Grand Cru magnumi, kurus īpaši vakariņām atvēlējis pats Olivjē Kolārs (Olivier Collard), kurš savulaik viesojies Riga Wine & Champagne.


Iespējams, ka vakarā mums pievienosies arī Šampaņas vīndari vai pārstāvji, kas Rīgā būs ieradušies par godu Riga Wine & Champagne festivālam. Dzirkstošai vakara izskaņai viesus aicinām līdzi ņemt arī savas mīļākās šampanieša pudelītes – lai ir ar ko pielikt skaistu punktu jau tā piesātinātajai vakara programmai! 


Par Pīteru Liemu: Liems izveidojis pasaules, iespējams, izsmeļošāko šampanieša ceļvedi champagneguide.net, publicējies visos prestižākajos vīna izdevumos, spītējot tirgus likumiem izdevis grāmatu par vīnu pasaules dinozauru — heresu. Kopā ar Daniel Johnnes dibinājis La Fête du Champagne festivālu, kas ASV notiek Ņujorkā un Losandželosā.  Pītera Liema grāmata Champagne: The essential guide to the Wines, Producers, and Terroirs of the Iconic Region (2017) izpelnījusies nedalītu kritiķu un šampaniešmīļu atzinību: James Beard Foundation Cookbook Award (2018), André Simon Drink Book Award Winner (2017), International Association of Culinary Professionals Cookbook Award for “Wine, Beer & Spirits” (2018). Pīters Liems ir regulārs viesis Riga Wine & Champagne festivālā jau kopš festivāla atklāšanas 2012. gadā. 


Kur: Barents, Vecrīga ‘
Menu: publicēsim drīzumā 
Vakariņu šampanieši: precizēsim 
Kad? 3. marts, 18.30 
Ieejas biļetes: EUR 249. Lūgums rezervēt vietu, rakstot aira.leite@necom.lv. Vietu skaits ļoti ierobežots. 
 

Pieraksties jaunumiem!