TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde

Event image

TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde

16. novembris, sestdiena, plkst. 13.00-21.00

Hanzas perons

Dienas sesija: 13.00-15.30, vakara sesija: 17.00-21.00.

Dienas sesija: EUR 39. Vakara sesija: EUR 59.

Konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus jeb zelta un sudraba šampaniešus, baltvīnus, sarkanvīnus, desertvīnus arī šoreiz piedāvāsim vienkopus izgaršot festivālā Riga Wine & Champagne!

 
Šogad 16. novembrī TOP 100 vīnu un šefpavāru parāde pārcelsies uz jaunu vietu – Hanzas peronu, kur simts labākos vīnu baudīt varēsiet kopā ar Latvijas labāko šefpavāru piedāvājumu, vīna un ēdiena precināšanas paraugdemonstrējumiem, kā arī īpašām mini-meistarklasēm Maikla Šustera, Raimonda Tomsona, Kaspara Reitupa un vadošo Latvijas vīnziņu vadībā.

 
Kā tas strādās?

Hanzas peronu būsim pārvērtuši par vīna un ēdiena baudītāju paradīzi – kā jau ierasts, katram apmeklētājam piešķirsim glāzi un festivāla katalogu ar vīnu izklāstu, aprakstiem, cenām un tirdzniecības vietām. Zāles vidū septiņi galdi ar simts labākajiem Latvijā importētajiem vīniem. Darbojas vīnziņu un someljēru brigāde, kas gatava palīdzēt, ieteikt un konsultēt. Paralēli baudīšanai pieejami un par simbolisku naudu nopērkami restorānu un šefpavāru radīti gastronomiskie šedevri.

 

Tiem viesiem, kuri nevēlēsies apstāties pie vīna un šefpavāru gardumiem, sadarbībā ar Minox bāru pirmoreiz nodrošināsim ar Stipro Lounge, kurā iepazīt varēs konjaku, viskiju, degvīnu, rumu un citus stipro pasaules varenos. Ja savus atrastos favorītus vēlēsieties arī iegādāties uz vietas, darbosies Spirits & Wine veikaliņš. Un tas viss divās sesijās – ciemos gaidīsim 13.00 – 15.30 vai 17.00 – 21.00.

 
Kādi restorāni piedalīsies?

Vincents + Oskars Sprukts
Bibliotēka No.1 Restorāns + Kaspars Barsukovs
Barents + Ivans Šmigarevs
Kest + Māris Jansons
Riviera + Jevgēņijs Liskins
MaxCekot Kitchen + Maksims Cekots
36.līnija + Lauris Aleksejevs 

 

Kādus vīnus piedāvāsim degustēšanai? 

Konkursa Gada vīns 2019 uzvarētājus jeb zelta un sudraba šampaniešus, baltvīnus, sarkanvīnus, desertvīnus. Īpašu uzmanību pievērsiet vīniem ar atzīmi 30 zem 15 € - šos sudraba un zelta medaļniekus cenā zem 15 eiro varat droši baudīt ar apziņu, ka labākus vīnus par šo naudu atrast būtu neiespējami.
 

Vīna aizkulises Arēnas Rīga ložā 

Sadarbībā ar Arēna Rīga arī šoreiz piedāvāsim unikālu iespēju padziļināti iepazīt vīnu stilizētā Arēnas Rīga ložā turpat Hanzas Peronā Top 100 Wines + Chefs parādes laikā. 

 

Rīta sesijā:
Maikls Šusters. Kā nesamulst pasaules klasikas klātbūtnē?
Kaspars Reitups. Grūners pret Grūneru uz aklo.

 

Vakara sesijā:
Maikls Šusters. Kā nesamulst pasaules klasikas klātbūtnē?
Kaspars Reitups. Grūners pret Grūneru uz aklo.
Raimonds Tomsons. Precībām gatavi?
Lauris Grass. Kas ir single malt?
 

Pieraksties jaunumiem!

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.