Kā garšo zelts jeb Meursault vakariņas Džaspera Morisa kompānijā

Event image

Kā garšo zelts jeb Meursault vakariņas Džaspera Morisa kompānijā

5. marts, ceturtdiena, plkst. 18.30-22.00

Vīna bārs Vieta, Valdemāra 61, Rīga

Džaspera Morisa, viena no pasaules vadošajiem Burgundijas autoriem, vadībā šajās vakariņās iepazīsim virkni izcilu Merso baltvīnu jaunībā un briedumā.

199 EUR. Biļetes ir izpārdotas, par waiting-listi rakstiet aira.leite@necom.lv

Mats Krēmers savulaik rakstīja, ka, ja vien zelts pēc kaut kā garšotu, tad noteikti pēc Merso. Iepazīstieties. Kārdinošākā no baltajām burgundietēm – Merso (Meursault). Kopā ar Puligny-Montrachet un Chassagne-Montrachet, Meursault ir viens no trim Burgundijas ciemiem, kurā top pavedinošākie šardonē vīnogu baltvīni pasaulē.  

 

Džaspera Morisa, viena no pasaules vadošajiem Burgundijas autoriem, vadībā šajās vakariņās iepazīsim virkni izcilu Merso baltvīnu, kas tapuši vadošo zemnieku un namu paspārnē no slaveniem un ne tik slaveniem Merso dārziem, jaunībā un briedumā.

 
Par vakariņu īpašo viesi Džasperu Morisu: Jasper Morris has been in wine since 1979, and it didn’t take long for his enthusiasm for Burgundy to come to the fore, as his company, Morris & Verdin, became known as the UK’s leading Burgundy importer during the 1990s. The company was sold to Berry Bros & Rudd in 2003, where Jasper remained as Burgundy buyer and Director until his retirement in 2017. Jasper Morris became a Master of Wine in 1985 and published the world’s most authorative guide to Burgundy - «Inside Burgundy» in 2010. «Inside Burgundy» was awarded the André Simon prize the same year. Having retired from commerce, Jasper Morris embarked on a new career as Burgundy expert and critic, culminating in the launch of a new Burgundy dedicated website - Jasper Morris Inside Burgundy (insideburgundy.com) in September 2018. Jasper Morris will visit Riga for the first time during Riga Wine & Champagne Spring session in March, 2020.

 

Vakariņu vīni?

Village Meursault
2015 Antoine Jobard Meursault En la Barre 
2014 Comtes Lafon Meursault Clos de la Barre
2010 Jean-Marc Roulot Meursault Tillets 
2013 Jean-Marc Roulot Meursault Les Tessons Clos de Mon Plaisir 

 

Charmes vs. Perrieres
2014 Bouchard Père & Fils Meursault Charmes
2014 Bouchard Père & Fils Meursault Perrieres
2009 Comtes Lafon Meursault Charmes 
2009 Comtes Lafon Meursault Perrieres 

 

Genevrières & Friends
2012 Michel Bouzereau Meursault Genevrières
2002 François Mikulski Meursault Genevrières
1995 François Jobard Meursault Genevrières
2010 Francois Mikulski Meursault Caillerets Rouge 
 

Vakariņu menu? Tradicionālu Burgundijas ēdienu menu, par kuru rūpēsies Vietas šefs Arnis, publicēsim drīzumā.

 

Kur? Vīna bārs Vieta, Valdemāra 61

 

Kad? 5. marts, 18.30

 

Ieejas biļetes: 199 EUR. Biļetes jau ir izpārdotas, taču ja ir vēlme pievienoties, rakstiet mums uz aira.leite@necom.lv un iekļausim Jūs waiting-listē!

Pieraksties jaunumiem!

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.