1990. gada Pasaules kauss ar Pīteru Liemu

Event image

1990. gada Pasaules kauss ar Pīteru Liemu

31. marts, otrdiena, plkst. 18.00-22.30

Noble Wine, Elizabetes 33, Rīga

Šogad trīsdesmit gadi aprit īpašam Šampaņas ražas gadam – 1990. gadam! Vakariņu ideja: BYO jeb Bring Your Own 1990

EUR 99 + BYO 1990, lūgums rezervēt vietu, rakstot aira.leite@necom.lv. Vietu skaits ierobežots (max 12).

Šogad trīsdesmit gadi aprit īpašam Šampaņas ražas gadam – 1990. gadam! Kritiķu slavēts (tiek uzskatīts par vienu no labākajiem ražas gadiem pēdējās desmitgadēs) un pelts (runā, ka noveco ātrāk un ne tik graciozi, kā gribētos), par šo ražas gadu ne mazums šķēpu šķelts. Šajās vakariņās provi noņemsim virknei 1990.g. šampaniešu, lai pārliecinātos, kas tad īsti trīsdesmitgadniekam aiz ādas.


Vakariņu ideja: BYO jeb Bring Your Own 1990

 

Ar Jūsu palīdzību (jā, sapratāt pareizi, šampaniešus gādājat Jūs, t.i. viesi uz vakariņām ierodas ar pudelīti 1990.g. šampanieša, pirms tam saskaņojot ar mums) vienuviet savācam labākos 1990.g. šampaniešus (vēlams, augstā gala un priecāsimies, ja magnumā, bet nav obligāti), lai aklajā degustācijā noteiktu 1990.g. pasaules čempionu! 

 

Ierodoties uz vakariņām, zināsim un būsim publiski izziņojuši, kurus  1990.g. šampaniešu grasāmies kopīgi degustēt, tomēr secību, kādā dzērieni tiks pasniegti, nezinās neviens, lai balsojums par 1990.g. čempionu būtu maksimāli objektīvs! 

 

Vakariņās uzņemsim tikai 12 viesus, tātad visi balsos un baudīs visus sagādātos šampaniešus. 

 

Ko gādāsim mēs: Pītera Liema, viena no pasaules vadošajiem šampanieša pazinējiem, stāstus, kā arī Rīgas šampaniešmīļu kompāniju. Cienastu, protams, arī gādāsim! 

 

Groziņš: Pudele (vai magnums) 1990.g. šampanieša, vēlams, prestige cuvée, kāds rets zemnieka darinājums vai cits pārsteidzoši labs, ar ko vinnēt Pasaules kausu! Lūgums groziņu saskaņot ar mums, rakstot aira.leite@necom.lv 

 

Ko par 1990.gadu saka kritiķi?

 

Peter Liem (email to Aigars Nords, 2020): «To be honest, I hate 1990 vintage, but since it’s 2020, it’s nice to celebrate thirty years (and neither 1980 or 2000 are as interesting).» 

 

Peter Liem (champagneguide.net, 2010): «Among the vintages of the last quarter-century, 1990 is one of the most controversial: some regard it as one of the great vintages of modern times, while others feel that it has delivered less than initially promised. As the final piece of the great trio of vintages that closed out the decade, it was highly anticipated in the marketplace, and in the Champagne region, it enjoys a high reputation even today.»

 

Richard Juhlin (Scent of Champagne, 2015): «The detractors should have kept silent! For a period of time, it was popular to condemn the 1990s as oxidised. But the vast majority are now in a youthful steady phase towards greatness… The wines are so extract-rich, they are chewable…»

 

Tom Stevenson, Essi Avellan (Champagne Encyclopedia, 2013): «The vintage of the highest degree of ripeness since 1959. Although considerably riper than 1976, these rich and succulent wines have higher acidity, which provided an impeccable balance from the moment they were first released. 20 years after the harvest many of these massive and muscular champagnes are showing signs of oxidative ageing and tiring, letting the 1988 show best of the trilogy (1988/1989/1990) for the time being. Time will tell whether this is just a phase and 1990 will get back on form.»

 

Vakariņu menu: ēdienkarti un 1990.g. šampaniešus, ar kuriem cienāsimies vakariņās, publicēsim drīzumā. 

 

Kad? 31. marts, 18.00

 

Kur? Norises vieta tiks izziņota drīzumā

 

Ieejas biļetes: EUR 99 + BYO 1990, lūgums rezervēt vietu, rakstot aira.leite@necom.lv . Vietu skaits ierobežots (max 12).
 

Pieraksties jaunumiem!

Sīkdatnes (cookies) mums sniedz iespēju uzlabot jūsu kā lietotāja ērtibas. Turpinot izmantot mūsu vietni, jūs piekrītat sīkdatņu izmantošanai.